مدیر برنامه، بودجه وتحول اداری دانشگاه در نشست اخیر شورای دانشگاه با بیان اقدامات انجام گرفته به منظور آماده سازی شاخص های کلیدی توسعه دانشگاه به عنوان مبنای تدوین طرح جامع، گفت: این طرح و شاخص های کلیدی آن براساس جمع بندی دیدگاه های اعضای مجمع مشورتی سیاستگذاری دانشگاه قرار است برای تصویب نهایی به هیأت امنای دانشگاه ارجاع داده شود.
دکتر محمد مهدی لطفی با اشاره به کارهای کارشناسی صورت گرفته و همچنین نظرخواهی های انجام شده از دانشگاهیان برای تدوین این طرح گفت: تصویب نهایی این طرح گام موثری خواهدبود در مسیر دست یابی دانشگاه به هدف اصلی خود برای قرارگرفتن در ردیف ده دانشگاه برتر کشور که تا پایان سال 1399 همزمان با پایان برنامه ششم توسعه کشور تحقق خواهدیافت.
وی در ادامه به تبیین برخی از شاخص های کلیدی این طرح پرداخت و گفت: دانشگاه یزد برآن است تا در چشم انداز توسعه خود به یک دانشگاه کارآفرین، هوشمند و اخلاقمدار تبدیل شود و در این راستا شاخص هایی را در نظر گرفته است که باید آن ها را ارتقا دهد. دکتر لطفی کاهش رشد کمی تعداد دانشجو را مورد تاکید قرار داد و افزود: در این برنامه سعی خواهد شد رشد بی رویه تعداد دانشجو در سال های اخیر که کیفیت امور علمی و آموزشی دانشگاه را با چالش جدی مواجه کرده است، کنترل شود به طوری که از 14300 نفر در وضعیت کنونی به 16000 نفر در سال 1399 برسد.
افزایش نسبت دانشجویان غیربومی، تحصیلات تکمیلی و خارجی به ترتیب از 52 درصد، 35و نیم درصد و 2دهم درصد در وضعیت فعلی، به 70 درصد، 43 درصد و 2 درصد در سال 1399 از دیگر مواردی بود که مدیر برنامه، بودجه و تحول اداری دانشگاه بر آن تأکید کرد. به گفته وی در صورت تحقق شاخص های کلیدی توسعه دانشگاه، نسبت اعضای هیأت علمی غیربومی دانشگاه نیز که در حال حاضر 47 درصد کل اعضای هیأت علمی را تشکیل می دهد، در سال 99 به 60 درصد خواهد رسید.
دکتر لطفی در ادامه به بررسی شاخص های مربوط به نسبت هیأت علمی دانشیار و بالاتر به کل هیأت علمی، نسبت هیأت علمی به دانشجو و نسبت هیأت علمی به دانشجوی روزانه پرداخت و گفت: این نسبت ها در حال حاضر به ترتیب 26 درصد، 1 به 37 و 1 به 24 است که در افق چشم انداز، به 50 درصد، 1 به 25و 1 به 17 خواهد رسید. وی همچنین با بیان اینکه نسبت هیأت علمی به دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی روزانه در دانشگاه یزد هم اکنون، 1 به 14 و 1به 10 است، خاطرنشان کرد: این نسبت ها در سال 1399 به نسبتهای 1 به 12 و 1 به 8 خواهد رسید.
مدیر برنامه، بودجه و تحول اداری با تأکید بر نقش و اهمیت شاخص اعضای هیأت علمی وابسته در توسعه دانشگاه، از رؤسای دانشکده های آموزشی خواست استفاده از اعضای هیأت علمی وابسته را در برنامههای علمی و آموزشی خود جدی بگیرند تا این شاخص که در حال حاضر صفر است، به 15 درصد در سال 1399 برسد.
دکتر لطفی همچنین از رشد سرانه مقالات علمی پژوهشی و آی.اس.آی از 1ونیم درصد در وضعیت فعلی به 3 درصد در افق چشم انداز توسعه دانشگاه خبرداد و خاطرنشان کرد در زمینه میانگین اچ.ایندکس اعضای هیأت علمی متاسفانه اطلاعاتی در دست نیست اما این شاخص کلیدی باید در سال 1399 به 5 برسد.
سهم درآمدهای پژوهشی و درآمدهای اختصاصی در بودجه هزینه ای دانشگاه، از دیگر مواردی بود که در تبیین شاخص های کلیدی توسعه دانشگاه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. بر این اساس سهم درآمدهای پژوهشی از 8 درصد در وضعیت فعلی به 20 درصد در سال 1399 خواهد رسید و سهم درآمدهای اختصاصی نیز از 20 درصد در وضعیت فعلی به 40 درصد ارتقا خواهدیافت.
در این جلسه همچنین معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه مواردی را درخصوص پروندههای ارتقا و لزوم انجام بموقع مراحل لازم برای ترفیع سالانه اعضای هیأت علمی طبق آییننامه مصوب مطرح کرد. دکتر قاسم برید لقمانی از اعضای هیأت علمی دانشگاه خواست اطلاعات خود را در اسرع وقت در گوگل اسکولار و وبسایت دانشگاه ثبت کنند چراکه بررسی درخواست آنان برای ترفیع سالانه منوط به انجام این دو مورد شده است. وی در ادامه از برنامهریزی های انجام شده برای بازتوزیع کلاسها و حل مشکل کمبود کلاس در گروههای آموزشی خبرداد و افزود: حوزه آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آمادگی دارد درصورت اعلام نیاز گروهها، فاز پنجم کلاسها را در نیمسال دوم تحصیلی فعال کند.
معاون پژوهشی و فنآوری دانشگاه نیز گزارشی از اقدامات این حوزه برای برگزاری باشکوه هفته پژوهش از 15 تا 21آذرماه جاری ارایه کرد. دکتر سید محمد تقی المدرسی افزود: با توجه به برپایی نمایشگاه فن بازار در دانشگاه یزد که از 17 تا 20 آذرماه در سالن غدیر برگزار خواهدشد، به ازای هرکار ارایه شده از سوی اعضای هیأت علمی در این نمایشگاه 3 امتیاز پژوهانه در نظر گرفته شده است.
مشاور رییس و مدیر حوزه ریاست دانشگاه نیز در این نشست با تأکید بر تداوم طرح پرداخت پاداش به کارکنان فعال و برجسته دانشگاه اعم از قراردادی، پیمانی و رسمی، از رؤسای دانشکدهها خواست با توجه به تفکیک بودجههای دانشگاه، این طرح را با جدیت در حوزه های زیرمجموعه خود دنبال کنند. دکتر سید محمود زنجیرچی با اشاره به لزوم تشویق کارکنان ممتاز و ارتقای انگیزههای سایر کارکنان در سازمان، خاطرنشان کرد: در چارچوب اجرای این طرح از کارکنانی که بر اساس معیارهایی نظیر حجم کار، انجام بموقع وظایف، تکریم ارباب رجوع، خلاقیت، تفاهم و اخلاقمداری در وضعیت ممتازی قرار دارند، قدردانی میشود.
شایان ذکر است مباحث توجیهی درخصوص اهمیت و ضرورت توجه به مباحث امنیتی کشور در تعاملات علمی و بینالملی با سایر کشورها، از دیگر برنامه های این جلسه بود که با سخنرانی احمدزاده، یکی از کارشناسان حوزههای امنیتی و اطلاعاتی کشور برگزار شد.
همچنین در این نشست از خدمات دکتر سید محمد طباطبایی نسب در مدت تصدی ریاست دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری و دکتر بی بی فاطمه میرجلیلی در مدت زمان مدیریت امور دانشجویان شاهد و ایثارگر با اهدای لوح سپاس از یسوی رییس دانشگاه یزد تشکر و قدردانی شد. در ادامه دکتر منصور مهینی زاده به عنوان رییس دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری و دکتر محمدعلی سلمانی مروست به عنوان مدیر امور دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه معرفی شدند.
تصاویر: مهدی دهقانچناری
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 08,فوریه,2025